onsdag 13 maj 2015

Plötsligt händer det!

Bild lånad av IMdb
En sådär 3 år efter alla andra hamnade jag till slut i tv-soffan hos en vän och såg Marvels Avengers. Jag har varit skeptisk; nog för att jag gillar superhjältar men filmen om Thor kändes bara löjlig (varför skulle en skandinavisk gud hamna i USA och prata engelska?!) och Captain America var bara långtråkig. De andra har jag inte sett ordentligt.

The Avengers, dock. En helt annan liga! Världen hotas av den hämndlystne Loke och en lysande isblå kub av energi (hehe.). Bakom guden står en armé av orchliknande varelser från en annan värld. För att stoppa honom samlar "the agents of S.H.I.E.L.D" (som tydligen har en egen tv-serie) ihop alla superhjältar de kan hitta: självcentrerade Iron Man, melankoliske Captain America och aggressive Hulken. Till skaran ansluter sig också spionen Black Widow och Lokes bror Thor.

Början av filmen känns först som en blandning mellan Sagan om ringen och Transformers. Senare som en fantasilek för barnslige Loke. Filmen är självklart oerhört överdriven, som superhjältefilmer bör vara, och den tummar lite på att göra trovärdiga karaktärsutvecklingar. Jag menar, i ena stunden försöker Hulken döda allt i sin väg, sen är han plötsligt oerhört samarbetsvillig och tar till och med order? Men! Oerhört spännande, fantastisk underhållning. Creds till Marvel att de inte tog med någon onödig kärlekshistoria. Minus för att de vägrar göra en film om Black Widow - som helt klart är coolast av dem allihop.

Och några snabba noteringar:

En pilbåge, Hawkeye? Seriöst? Jag tror att du kan få ett mer effektivt vapen om du ber om det...

Är Captain Americas fula utstyrsel ett medvetet val för att hindra att vi missar handlingen genom att stirra på hans vackra anlete? I så fall, bra jobbat.

Älskar att superhjältarna inte riktigt kommer överens.

Hur olik verkar inte skådisen Tom Hiddleston (Loke) sin karaktär? Rena motsatsen. Löv it. 

Black Widow är bäst. Ingen protest. 

Det var allt.

1 kommentar:

  1. Roger utstyrsel i Captain America: The Winter Soldier dock: MUMMA. Fokuset på hans axel-till-midje-ratio och hans rumpa <3. Vänta bara.

    SvaraRadera